Lika som bär?



Är det bara jag, eller är de här bilderna lite lika?


vaknat

hej hörni,

har precis vaknat. känner mej fortfarande helt slut.

farsan lagar köttbullar. idol och pluggande till so-prov ikväll.

vi hörs imorgon.

jag är till och med så snäll att jag lägger upp två bilder på de jag saknar mest, kan ni gissa vilka?


..det är inte Ashley Olsen, men nästan..


..och det är inte heller Sean Banan, nästan på den här med..

Harry Potter och fången från Azkaban

Hej,

sitter och tittar på Harry Potter 3 och klunkar i mig Pucko.

Ja, det var inget mer jag hade att säga för nu.




I Love Sydney

hejsan,

idol igår. clara måste gå vidare för juryn!


hon är min stilikon för just nu, när syrran är i Paris :)

febern har gått ner, detsamma med matlusten. ajabaja. är väldigt trött fortfarande, ingen höjdare det här.

missade skolfotot idag, eller i rättare sagt hoppade jag över omfotograferingen. Jag var i Paris när den riktiga var och idag var jag för trött, så jag skulle ändå inte sett så bra ut.

Jag tror jag ska äta något snart även fast jag inte är hungrig. Har bara druckit en liten pucko idag.

Ha det bra, bilder på min "I Love Sydney"-tröja kommer nu.




provet

hej igen,

är hemma från skolan, provet gick sådär, lite nyhetsfrågor jag inte kunde.

nu är jag helt slut. dunkande huvudvärk och grejer.

vi hörs när jag har vaknat.


Lunch

Hej,

nu har jag fixat mig och ska snart iväg på prov, men först lunch!






so-prov

Ja, hejhej,

som ni kanske förstått har Sofie varit här på deras lunchrast.

På förmiddagen höll jag på med att göra lite videobloggar. Jag tänker absolut inte lägga upp dom. Dels för att jag skämtade jättemycket och dels för att jag var så hes att man knappt hörde vad jag sa. Jag är ingen videobloggare så ni vet, ni får stå ut med bilder och text istället.

Jag har fortfarande inte ätit någon lunch, men känner mig inte direkt sugen heller, så vi får se hur det blir. Har tränat på so och om en timme är provet så då ska jag lunka bort till skolan och få det överstökat, sen ska jag hamna i mina egna drömmar här hemma i soffan!

Nu ska jag gå och klä på mig lite sen blir det nog en liten lunch (alvedon bland annat) så jag orkar med provet :)


Lite att säga av Sofie

JOHANNA ÄR SJUUUK!!!!!!
DET ÄR SYND OM HENNE¨/
SKULLE BARA SÄGA DET,
PUSS

Lunchrastblogg av underbara Sofie;)

heeej,

nu sitter jag här hos johanna på lunchrasten och gör so... eller johanna pratar på om napoleon och om att han tyckte det var kallt i Ryssland medans jag bloggar:)

hittils har dagen varit bra. blå hade svenska prov så jag ägande morgonen åt att lyssna på när de försökte lära sig satslära.

nu i eftermiddag ska vi ha no innan vi har so-prov... sen om det går ska jag, anna och emma träffa Patrik;)

nu ska jag ta hand om stackars lilla johanna som är sjuk, fast hon klarar sig nog ganska bra själv.




lite sjuklingsbilder på johanna

puss♥
sof

Outfit, vänner och modell

hej igen,

nu är frullen avklarad och jag har gjort som enligt önskemål tagit bilder på "min outfit", jag är ju sjuk så det är inte mycket till outfit, men tänkte visa ändå. jag gillar verkligen inte sånt här..



sen har jag även fått röda utslag på kinden (?) så jag tänkte lägga upp en bild på det med, så ifall dom inte försvinner behöver ni inte undra vad det är :) eller så lägger jag bara upp den för att få dagens skratt!


ser ni? jag märkte det precis.

Igår var det idol igen och jag hoppade högt när man fick veta att det var Calle som hade gått vidare! Sen blev det ju tyvärr sämre besked också när Eddie inte gick vidare, en av mina favoriter :( synd synd. Jag sitter därför nu på tv4.se och tittar på min favorit och sjunker långt ner i soffan.

Jag har även läst att alla "vänner"-skådespelarna har gått med på att göra en "vänner"-långfilm som kommer 2011! Yes!

Nu ska jag plugga so, så får vi se om jag orkar gå och göra provet sen, men eftersom att jag klarade förra tisdagen en hel dag i skolan när jag mådde sämre än idag så tror jag att jag klarar det!

Har dessutom fått ett samtal från mamma att jag får vara med på modell grejen på lördag. Det kommer vara från klockan 11-18 så förvänta er ingen uppdatering då ska jag säga er :) Har försökt locka med Rebecca, men hon hade bestämt att göra något med Maggan så vi får se om det blir tre tjejer från Uppsala som åker ;)

Nej, nu ska jag plugga! Bye

so prov

hej,

vaknade ovanligt tidigt av att jag hade ont i huvudet, så nu sitter jag här och har precis tagit alvedon och hade tänkt att somna om.

som ni vet är jag hemma idag igen, jag har fortfarande feber, den verkar aldrig gå bort och halsen har faktiskt börjat göra ont lite på nytt igen.
men jag känner mig bättre.

klockan två ska jag altså till skolan och göra so prov, men jag skippade frissan eftersom jag inte tror jag kommer orka gå dit.

nu håller jag på att somna här i soffan så, see you later aligator


Är man sjuk så är man

Hej,

fortfarande sjuk. har tittat på film och sovit hela dagen och har nu invigit reprisstart för Hannah Montana på ettan.

Kommer vara hemma imorgon med, vi får hoppas på bättre uppdatering då :)

Mamma har beställt klipptid för mig imorgon så jag får tvingas ner på stan för att klippa mig sen har jag även so prov imorogn som jag ska göra så jag komme vara slut när jag kommit hem efter allt.

Nu ska jag lägga mig på min favoritplats soffan och ta en tupplur :) Hejdå


Presenter

Godkväll,

Idag har jag inte gjort så mycket, eller ni vet vad jag gjorde i morse och efter det somnade jag och sen kom mamma och pappa hem och jag fick lite tidningar, en bok och ett par örhängen av mamma från gbg.

Vi åkte och storhandlade.

Vi har ätit pitabröd med tillbehör till middag och jag har tittat lite på "Ensam mamma söker", fastnar alltid framför det och nu hade jag tänkt sätta på en film eftersom jag har kollat febern och jag har 38.3 eller 39.3 vår termometer är svår att förstå, man ser bara halva talet..

Jag fick ett roligt sms för ett tag sen från Erica där det stog "Parlamentet på fyran!", diggar den tjejen rejält :)

Vi hörs imorgon.


den här gamla klassikern lägger vi upp igen

Skivor

Hejsan,

sitter hostandes och med rinnande snor och fixar låtar från ett par dussin skivor jagharlånat av Sofie, det går akta men säkert. Oroar mig dock över när det kommer upp en liten ruta då och då där det står att jag inte har så mycket plats kvar. Jag tror det får bli lite rensing bland mina gamla låtar.

Ingen dans idag eftersom jag fortfarande inte mår helt bra och eftersom just haft feber.

Mamma och pappa kommer hem idag också och det ska bli pluggning för mina två so prov jag har måndag och tisdag.

Vi hörs senare idag :)


Bilder




Party med Sofie

Hello allt folk!

Här sitter jag med Sofie och partar ;) vi har köpt nötter och lite läsk så nu är det det som gäller.

Köttbullar och pasta till middag som alltid när jag har kompisar på besök!

I eftermiddags kollade jag på Wild Child och sov :) Men nu har jag vaknat och dansar loss till partymusik, eller i alla fall sitter och lyssnar på partymusik eftersom jag och sofie är sjuka.. men men.



bild på mig och sofie

partybilder kommer senare.



1 års jubileum!

Fretsen, jag glömde förra veckan att fira att den här bloggen är ett år gammal (21/9)!

Jag hade ju först en här på blogg.se för några år sedan, sen bytte jag rätt mycket till nogg.se och blogspot.com, men insåg tillslut att blogg.se var den rätte för mig och det var då ett år sedan jag beslutade att flytta tillbaka hit!

Självklart kommer jag fira det med någonting, kanske en header för en gång skull?

Tips på vad jag ska göra?

hej,

nu har jag vaknat och ätit lite lunch och sitter och lyssnar på musik och läser tidningar, det är rätt skönt att vara sjuk ibland, eller det är rätt skönt att hålla på att bli frisk men fortfarande vara lite sjuk för det är då man kan ha det som skönast med att bara vara och lyssna på den sköna musiken på sin lista på spotify eller den sköna musiken på topplistan som är på mtv.

Sofie kommer nog över vid klockan tre ifall jag mår bättre, men Rebecca kan tyvärr inte sova här för såbra mår jag inte. Haha, jag ringde henne just och när jag skulle säga hej hade jag nästan ingen röst så det blev mer ett harklande hej :)

Har ni några tips på vad man kan göra eller äta eller något när man är sjuk?


Nu ska jag nog sätta på en film och om jag räknar rätt kommer Sofie komma när filmen slutar ungefär, men jag har fortfarande pyjamas på mej men orkar inte klä på mej något annat.. men hon har sett mej förut och jag är faktiskt sjuk!

Apropå sjuk, så är det sjukt irriterande just nu när jag hör mina grannars partymusik genom väggen och huvudvärken i mitt huvud som dunkar i otakt.

Ha en bra dag, så hörs vi nog sen när Sofie kommit


slänger upp den här bilden på mej från i vintras/våras (?) när jag var sjuk förra gången. (med andra ord, jag älskar mitt immunförsvar)

26 september 2009

Godmorgon godmorgon,

har nu vaknat och jag mår inte bra. jag vill bara ligga i soffan med ett täcke och sova hela dagen känns det som, men jag antar att det inte är så bra om jag gör det.

jag hade bestämt att träffa sofie idag, men som jag känner just nu tror jag det inte blir något med det, om hon inte vill sitta och titta på när jag sover förstås :)

sen är jag ju ensam hemma så rebecca skulle sova här, men det får jag faktiskt också ta och se hur jag känner mig senare.

aja, nog om det. Jag sitter och tittar på barnprogram på tv, eller i rättare sagt Doktor Mugg! Snart blir det frulle sen ska jag nog sova lite mer, vi hörs när jag har vaknat.

Fredagsmys

Hejsan,

har lyssnat på musik hela eftermiddagen och även nu.

Tacos och cola till middag, med pappsen och brorsan. Snart är det också idolkväll med popcorn ochh cola med dom sedan en film, great! Jag diggar fredagsmys!

Har fortfarande feber, men till imorgon ska den vara borta (!) för då kommer sofie på dagen som i och för sig också är sjuk så vi kan ha sjukstuga, men på kvällen kommer även Rebecca och ska slagga här (ifall jag är frisk då) eftersom det är ff :)

Nu ska jag fortsätta med att sjunka in i musikens värld :) som ni kanske har fattat hade jag lite lust med att länka i det här inlägget. Men nu börjar jag blöda näsblod så jag måste gå!



Tomte i september?

HAHAHAH, det cyklade just förbi en gubbe med skägg och tomteluva utanför mitt hus, tomten?


Cola och glass

hej,

har sovit ett tag och varit och handlat lite dricka och så och jag körde på Rebeccas tips och köpte cola och glass, så nu ska jag bli frisk!


sitter invirad i ett täcke med cola och glass, kan det bli bättre?

Värre och värre dag för dag

Hejsan hejsan,

Sitter och tittar på Svenska Hollywood Fruar, har helt fastnat för det. Tänk om man hade det som de liksom!

Idol och glass igår kväll :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, känner mig inte så bra idag. Det får bli en hemmadag skulle jag tro så jag kan bli frisk till imorgon då jag är ensam hemma och tänkte ha en kompis på besök :)

Nu är det frulle, men först vem bär den bäst?


Miley Cyrus eller Hilary Duff?

Topplista

Sitter och hittar ny bra musik, läste då att Haiducii var etta på topplistan för exakt fem år sedan och idag är det
I Gotta Felling, jag måste säga att dagens etta är en aning bättre :)




Topplista

Polarna

hejhej,

Polarna har stuckit och jag sitter här och läser olika tidningar.

Dagen har varit väldigt rolig och filmen var väl sådär.

Imorgon blir det dag med A igen! Jag diggar den bruden.

Jag har bara tråkiga kvällsinlägg just nu på g, ska försöka hitta på nåt kul att lägga upp. Puss

Feber

Hej hörni,

Johanna har fått högre feber! Med en tiondel i och för sig, men ändå feber är feber.

Om en halvtimme kommer Sofie och Anna hit och vi ska kolla på "Dumpa honom!" som jag och farfarn min just har hyrt och äta lite ballerinakex :)

Det har inte hänt så mycket sen sist, sitter och skypar med Matilda och tänkte provsmaka ett ballerinakex så dom inte är dåliga..

Hörs sen när Sofie och Anna kommit med ett litet roligare inlägg ;)




Tjuvlyssnat

goodmorning,

det blev singstar som sat igår, med disney låtar, det lät ungefär som en åsna som har fått något i halsen.. Det lät inte bra, jag satt där och hostade, var hes och snoret bara rann.

Idag ska jag nog träffa Anna (inte samma som igår) och Sofie även fast jag är sjuk..

Nu över till det tjuvlyssnade jag hade haffat upp igår var det så att min kära vän Anna hade varit på väg hem till mig och gick förbi en tjej som gick och sjöng "Jag är Kung Kung Kung i baren..", enligt anna var det inga hörlurar i tjejens öron heller, så hon gick där och sjöng "Jag är Kung Kung Kung i baren.." alldeles för sig själv :) Funny tycker jag

Den andra grejen var också från Anna när hennes kära mamma hade försökt att sätta på tv:n häromkvällen och skrek då till Anna som var på undervåningen "ANNA! TV:N FUNKAR INTE!! KOM OCH HJÄLP MIG" o.s.v så Anna går upp till hennes mamma och ser då en galen mamma som försöker sätta på tv:n, men samtidigt ser hon fjärrkontrollen på vardagsrumsbordet så hon säger lugnt "Du kanske behöver fjärrkontrollen", men det var inte det roliga utan det roliga var att Annas mamma hade försökt sätta på tv:n med hennes egen mobiltelefon! :)

Det var det jag hade att säga för nu, nu blir det frulle!

6:or...

Heej!

Idag var jag och Anna hos Johanna en liten stund för att det är synd om henne♥

Kul dag idag i skolan för vi fick sluta tidigt men jag tykcer att 6:orna börar bli lite väl dryga nu. Var vi det i 6:an också? Skulle inte tro det... eller kanske vi var det...







Haha...

Puss
Sofie♥

Sjuksystrar i jeans

Hello,

Anna och Sofie kom på ett litet besök med fika till mig och vi tittade på filmen jag har hyrt tillsammans.

Vill ni veta en sak? Jag mår redan bättre, lite alvedon, vila, film, fika och vänner gör susen! Ett tips till dig som är sjuk ;)
Det kan vara för att jag har varit "sjuk" sen i söndags också, men jag är i alla fall glad eftersom nu när jag är ledig vill jag inte sitta hemma hela dagarna och kvällarna!

I nästa inlägg kommer fresten lite "tjuvlyssnat" historier jag har haffat upp.

Nu blir det singstar och snacks och ikväll idol, men först lite musik, som vanligt.

Ha en bra kväll om vi inte hörs,

(angående min rubrik, jag älskar systrar i jeans och letat ett väldans tag på en väldans massa ställen efter första filmen och märkte i morse att den gick på tv igår kväll, fatta vad jag blev arg! så jag tänkte köpa hem den från cdon.com sen hyra tvåan)

Shoppingrunda

hej,

nu har jag precis kommit hem från en liten shoppingrunda med farfar, det blev bl.a en dricka, lunch, tidning och film, härliga tider, så nu ska jag äta lite och om en timme kommer sofie på en liten runda med mellanmål och så ska hon göra mig sällskap framför filmen!

Hon kom hit på deras lunchrast också, blev mycket glad för det.

Jag har vilat mest hela morgonen, men även kollat på lite videoklipp och så.

Hörs sen

Sjukling

hejsan hejsan,

sitter här med ett täcke invirat runt mej, en toarulle i handen och försöker dessutom svälja ner en alvedon. Jajamensan, johanna är sjuk!

Efter att ha avklarat dagen i skolan igår insåg jag att det aldrig skulle gå en till dag, så jag kollade om jag hade feber, och fullträff det hade jag minsann.

Vilken tur att vi är lediga från imorgon så jag inte missar för mycket.

Idag blir det altså en lugn dag med film, sovande och tänkte skicka in en läxa som vi hade till idag också. Det var att vi skulle skriva en dikt och här är en kladdikt jag har gjort, det var bara en liten mjukstart.

Höstdikt:

När jag öppnar min gardin
Ser jag ut genom fönstret hösten så fin
Alla färger jag ser
Min mun ett leende ger
Kylan kommer i rasande fart då
Och jag stickat sätter mig på
Frosten är här
Och jag blir höstkär


Så idag blir det till att komma på en bättre dikt.

Det är väldigt synd för jag och Sofie hade pratat om att ha en långhelg med att sova över och så blir jag självklart sjuk, typiskt.

Snart tänkte jag göra lite frukost, sen blir det nog en liten tupplur. Vi kommer höras fler gånger idag och jag ska försöka bli frisk så jag kan träffa Sofie imorgon istället :)

Toodles


sjuk,

sjuk

hej,

hemsk dag i skolan. Jag är sjuk och kunde inte gå hem p.g.a att vi hade matteprov (som gick ganska bra förutom att jag behövde ha en toarulle i klassrummet för att snyta mej med)!

Nu har jag legat i soffan och vilat ett tag och väntar nu på att min pappa ska komma hem. Han ringde just och sa att han kommer om ungefär en halvtimme och tyckte att jag skulle kolla om jag hade feber, men jag ska nog äta lite istället :)

Ikväll blir det idol och sen har jag lite läxor som ska slutföras.

Blev ingen dans idag p.g.a att jag är sjuk ju, men men.

Ska äta nu. Ha det bra

Nu har jag täppt igen

tja,

jättetrött igår kväll, men det blev ändå massa so och matte så jag hoppas jag klarar proven idag.

Hemsk natt, vaknat jätteofta med täppt näsa och lock för öronen så jag knappt kunna sova, men nu när väckarklockan ringde och jag går upp så gör halsen ont, huvudet gör ont, lock för öronen och täppt näsa, jippi..

Nu ska jag äta lite frukost sen lunka i väg till skolan. Vi hörs i eftermiddag.



Plugga

hej,

har kommit hem från skolan och ätit mellanmål och så.

skolan var tråkig och ikväll blir det massa pluggande eftersom jag har två prov imorgon plus läxa. Jag längtar inte..

Jag blir ensam till middag, men sen kommer pappsen och pluggar järnet med mej.

Sitter och pratar med Sofie i telefon, kulkul.

Nu ska jag gå och göra nåt.



Klassfesten

hej,

är hemma från antonia. blev en sen kväll och tidig morgon så jag har druckit kaffe och sitter här och håller på att somna.

Igår var det femkamp, lekar, singstar, film och massa mer, jättekul var det! Förutom att nu har jag ont i halsen som tusan.

Snart ska jag på dans, vi får se hur det går nu när jag är så trött, men sen blir det läxor, läxor och läxor.

Hejdå

Musiktips

hejsan,

nu har jag ätit min nutella macka och sminkat mig lite för festen och snart ska jag hoppa in i duschen.

Jag tror jag ska rappa på lite nu att bli klar så jag sen kan börja med alla läxorna som ligger i en stor hög på mitt skirvbord! Jag längtar inte ska jag säga er..

Det var ju inte så längesen jag skrev så jag har inte så mycket att skriva nu, men det får bli lite musiktips :)

*Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
*Shakira - She Wolf
*M.I.A - Paper Planes
*Miike Snow - Animal
*Markus Krunegård - Jag är en vampyr

Ha det bra idag


Klassfest

Godmorgon,

Igår kväll hände inte så mycket, kollade på halva Dirty Dancing på tv, sen var jag helt slut så jag gick och la mig hyfsat tidigt. Eftersom jag då gick och la mig i tid så vaknade jag självklart (!) tidigt idag och ni vet vilket ord som kommer nu..typiskt!

Idag är det som sagt "klassfest" hos antonia, jag ska dit, men jag vet inte hur, vi får se hur jag löser det.

Jag har som ni kanske läste häromdagen, fruktansvärt mycket läxor så det blir en plugghelg för mig skulle jag tro.

Idag är det ju lördag och det betyder helg och det betyder att jag ska äta nutella-macka till frukost! Så då vet ni vad jag kommer hålla på med på förmiddagen.

Om jag inte sover hos Antonia hörs vi nog ikväll eller lite senare idag och om jag sover över hörs vi imorgon bitti :)


Först och främst lägger jag upp den efterlängtade bilden på våran nya lila bil


och sen en glassbild på mig från i somras skulle jag tro :)

Hemma från Anna

hejsan,

nu har jag kommit hem från anna och har ätit middag och sitter och tittar lite på idol och tänkte se en film eller nåt ikväll :)

Jag och anna hade det grymt! Anna sa att hon aldrig hade skrattat så mycket med någon annan så då vet ni nog lite om hur vi hade det.

imorgon blir det klassfest hos antonia i min klass, ska bli kul kul!

Har inte så mycket att skriva nu, så jag får väl ta och säga att vi hörs imorgon!

Diggar

Tjena!
Nu sitter jag här nyduschad och klar och väntar på att klockan ska gå lite snabbare så jag kan gå till skolan. Det låter lite konstigt faktiskt, att jag vill till skolan, men just nu så vill jag bara göra no provet så det blir över. Idag är det en kort dag i skolan (9.30-14.00) och efter ska jag ju till Anna!
Jag har suttit och fixat musik och bilder till mobilen min och nu sitter jag här och försöker komma på något mer att fixa när jag ändå har tid över, men det går faktiskt inte så bra.
Jag diggar hösten, när det blir kallt, frostigt och massa fina färger och graderna börjar sakta men säkert sjunka och imorse var det faktiskt 4-5 °C här hemma hos mig, så det blir strumpbyxor, tjock lång tröja och en stor halsduk för min del!
Jo just det, min mamma är så underbart snäll, för hon vet att jag älskar att läsa Sofis mode, men jag brukar aldrig få köpa den, men nu på sista tiden har hon överraskat mig varje tisdag med en Sofis mode :) Hon brukar ibland hitta på tåget som hon kan ta gratis så det är nog därför jag har börjat få dom, och igår var det inte tisdag men veckans Sofis mode och ett par leggings låg helt plötsligt på mitt skrivbord! Gissa om jag blev glad?
Nu ska jag ta och gå till skolan även fast det är lite för tidigt fortfarande. Vi hörs

Typiskt

godmorgon,

det är så typsikt, idag har vi sovmorgon till klockan 9.30 och jag som inte har fått kunna sova ut på ungefär en vecka var så himla glad över det igår kväll när jag upptäckte att vi hade sovmorgon idag, så jag ställer alarmet på 8.30 ungefär och lägger mig lite tidigare så jag verkligen kunde sova ut, men ändå så vaknar jag då 6.45! Så nu har jag liksom två timmar innan jag börjar skolan.. typiskt.

Idag är det no prov som gäller, önska mig lycka till :)

Efter skolan ska jag hem till Anna, det kommer bli kul kul, nu ska jag ta en dusch och sen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra nu när jag har så mycket tid över. Men först blir det lite musiklyssning ;)

Ha en bra dag

En nyvaken bild på min I Love Paris tröja





Hasse

Godkväll,
det blev lite torsdags-chips och idol för min del :) härligt!
Glömde skriva förut att min so lärare var med i tidningen idag!
Nu ska jag rensa rummet, hejdå

Bilder från Paris

hejsan,

har pluggat till no provet, gjort musik läxa och gjort franska läxa så nu är jag jättetrött och glad för att jag får en skön kväll framför idol på tv.

nu har min pappa kommit hem från australien också och jag fick ett par rosa havaianas, ett par andra rosa flip-flops och en "i love sydney" tröja!

Fresten i Paris köpte jag en "I love Paris" tröja och ett armband som är på bilden.


Bilder på Eiffeltornet, Sacre coeur, Triumfbågen och Notre Dame

Nu ska jag lyssna på lite musik och chilla innan idol börjar. Vi hörs

(Maja: jag har no prov imorgon, so prov nästa vecka; vet ej när, matte prov på tisdag, svenska läxa; tre klassiker och skriv en dikt, engelska läxa; vi har fått ett papper, franska läxa, musik läxa; papperet vi har fått till imorgon och matte läxa; beting.)

Bilder från Paris

Eiffeltornet


Moulin Rouge


Monets trädgårdar


Paris, Sacre coeur

Johanna bloggar

hejhej,

nu är det jag som bloggar på min blogg i alla fall :)

Paris var super. Bilderna kommer när jag är hemma.

Sitter hemma hos Sofie nu och ska även sova här eftersom min mamma och pappa är borta på olika håll.

På fredag har jag no prov så jag och sofie ska träna lite till det. Nästa vecka har jag även två prov till så det mycket pluggande i helgen.

På lördag är hela min klass bjudna till Antonia så vi får se om jag ska dit.

Fresten, grattis i efterskott Majken!

Nu ska jag och sofie äta kladdkaka och sen blir det idol ikväll. Vi hörs


ANNA KAN VISST BLOGGa!

Mohaha, till alla er som skrattade när jag skämtade om att jag skulle skaffa blogg....

Idag var en dag som alla andra. Vi hade No-prov och det gick nog bra. fast när vi skulle försöka plugga så flumade vi sönder så det gick inte så bra.

Det var brandalarm ockå så jag fick springa ut i strumporna och blev kladdig, och fick lov att tvätta fötterna i handfatet på toaletten med elli efteråt...



Kram Anna♥


United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland! ;)

Hello!

Nu är jag tillbaka från England och tänkte passa på att blogga eftersom Johanna är i Paris.

Idag var väl dagen okej. Hade franska vilket var väldigt kul, kom bland annat fram till att Anna är trespråkig...

Nu har jag läst lite No till vårt prov imorgon och snart ska jag baka kladdkaka tror jag:)

Tänkte skriva några bra och några dåliga saker om England:

Bad Things:

Duchar
Engelska duchar är det mest hemska som finns. Det går för det mesta inte att reglera värmen på vattnet och vattenmängden. Desutom har alla hus värmeberedare men sjukt lite vatten i.

Tidningar
Engelska tidningar är jättestora och inte ihopphäftade vilket gör dem mycket svåra att läsa.

Skottar
Alla dessa skottar som tycker det är så himla viktigt att de får ha ett eget parlament och så. Varför inte bara inse att ni tillhör England och leva med det som Walesarna gör?

Vädret
Vädret i England kan vara väldigt underbart men tyvär så regnar det ofta och även om jag inte har något emot regn i Sverige så är det kanska deprimerande i England...



Good Things:


Maten
Alla har typ något emot engelsk mat som ett fenomen men jag fattar inte. Det finns ju helt underbar mat som Fish n'chips, Jacket Potatoes, Steak Pie mm. För att inte tala om alla efterätter:)

Tv-programen

BBC har en bra förmåga att göra allt från deckare, kostymdramer, barnprogram mm. Många utav dem visas på svensk tv men de ändå bättre på engelsk tv.

Människorna
Engelska människor är så himla mycket trevligare än svenskar. Det är något med hela deras sett att vara. Det händer ofta i England att jag pratar i någon minut med någon person jag väntar på någon buss eller något sånt. Det skulle aldrig hända i Sverige.



Puss
Sofie♥

Andra dagen i Paris

hej,

andra dagen i paris och det är super! Det är ungefär 22°C grader ute så mycket skönare än hemma.

Idag har vi varit på två olika muséer, varit i ett köpcenter och fikat på starbucks. En liten sammanfattning är att jag har väldigt ont i kroppen just nu.

Just nu vilar vi lite, äter chips, lyssnar på bra musik och sådär, jag tror vi ska ut och äta ikväll och sen så kanske jag skulle träffa en av dem vi var hos igår och hans kompisar, men jag tror jag inte hinner med det, dem är nog ändå inte så bra på engelska och jag är inte så bra på franska.

Imorgon blir det nog ett inköp av en "I Love Paris-tröja"!

Ha det bra där hemma.


(bild tagen från google, bilder tagna av mej kommer när jag är i sverige)

Paris

hej!
Jag kom ju på att syrran har internet så jag kan visst skriva lite här.
Idag har vi åkt en sådan här rundtur med buss, men jag har haft så fruktansvärt ont i magen så jag har knappt kunnat gå, men jag fick se lite sevärdheter i alla fall.
Vi åkte också till syrrans glasställe och fick en bautaglass, med hur många glasssmaker vi ville ha, mums.
Nu har jag duschat och väntar på att syrran ska komma hem från jobbet så ska vi sen dra iväg till mammas vänner på middag, ni får höra mer imorgon sulle jag tro.
Ha det jättebra där hemma

Paris nästa

godmorgon,
jag vet att det inte är några stycken, ska faktiskt försöka fixa det.
Igår blev det idol och pasta med kantarellsås på kvällen.
Idag får jag gå lite tidigare från skolan eftersom jag inte har packat än och ikväll går flyget till Paris! Ojojoj, vad jag längtar, missar kulturnatten, men vad gör det när jag får en kväll i Paris i stället liksom, plus att jag får en hel helg av Paris inte bara en kväll?!
Nu ska jag gå och diska lite, så hörs vi på tisdag. Jag tar med kameran, så det blir bilder då också, glöm inte att börja läsa här igen på tisdag för guds skull :)
Ha en jättebra helg!

Ensam hemma

hejsan,
jobbig dag i skolan, bara massa lektioner och nästan inga raster.
Nu är jag hemma i alla fall, anna var förbi en sväng men har nu åkt hem.
Imorgon åker jag till Paris, så ikväll blir det packning, läxor och idol för mig :) Jag längtar tills jag får träffa syrran imorgon och så får jag vara med henne hela helgen! Kommer altså inte att skriva något till på tisdag för det är då jag kommer hem, men ni måste lova att fortsätta läsa här från tisdag och framåt!
Ikväll är jag ensam hemma eftersom mamma ska stanna i stockholm och träffa några kompisar, så jag får fixa middag och sånt själv och gissa vad det blir.. middag à la Johanna.. köttbullar!
Vi hörs

Friidrottsdag

hejsan hejsan,
nu har jag kommit hem från dansen, det var kul. Fast jag har världens träningsverk från friidrottsdagen igår.
Apropå friidrottsdagen kan jag berätta att det gick väldigt bra och jag sprang 60 meter på 8.9 sekunder och lite så.
Annars är det bra, ska plugga ikväll mest.
Jag har nog inget mer att skriva nu, så vi hörs

Söndag den 6 september 2009

God morgon god morgon,

Igår kväll tittade jag som sagt på "The Heartbreak Kid", den var sådär jag kunde inte koncentrera mig så bra så jag hängde inte med riktigt.

Idag ska jag göra lite läxor och sen klockan 2 är det dans igen, sen får vi se vad jag hittar på. Jag tror det blir en rensning i garderoben!

Jag kanske ska sova hos Anna ikväll eftersom vi ska till studenternas på friidrottsdag imorgon och anna bor så nära så tänkte jag sova där när vi ändå skulle åka tillsammans.

Sofie har åkt till England nu så det blir ingen gästbloggare den här veckan, men kanske när jag åker till Paris kan jag hitta någon som tar över ett par dagar :)

Nu är det dags för frukost,

En "gammal" bild




Ulva Kvarn

Hej,

Jag bestämde mig för att åka till Ulva Kvarn, så nu har jag kommit hem och påvägen hem stannade vi och handlade lite, bl.a köpte magnum 2 för 10 kr mycket billigt och dessutom hyrde jag The Heartbreak Kid som jag ska se på ikväll.

Sitter just nu och äter brända mandlar och lyssnar på grym musik.

Jag har rätt ont i mina axlar så vi får se om det blir något träningspass idag eller inte, jag tror jag ska ta och basta lite senare och kanske göra en hemmagjord ansiktsmask?

Ha en fortsatt bra dag


Oklar dag

Hej,

Jag coh Sofie tittade på The Holiday igår kväll och gjorde faktiskt inte så mycket mer. Gick och la oss vid 1 och snart ska hon åka hem.

Idag ska jag antingen på "föreningsdag" på min skola (antagligen inte), det är typ att man får köpa fika och så, men jag tror ingen jag känner ska dit så vi får se.

Eller så ska jag till Ulva Kvarn på marknad och köpa majskolvar :) (antagligen inte det heller).

Eller så ringer jag upp en vän (antagligen).

Det var min dag, har inte så mycket mer att säga. Blir nog ett träningspass i eftermiddag här hemma.

Vi hörs

Muffins

hej,

sofie har kommit och vi har ätit middag och just nu duschar sofie.

Vi har smakat bearnaise chipsen, jag tycker de smakar sourcream and onion och sofie tycker de smakar både sourcream and onion och bearnaise, men jag känner inte den där bearnaise smaken! Värdelöst, jag som älskar bearnaise :)

Recept på muffins här:

Chokladmuffins (15 st):
175 °C

100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt alla de andra ingredienserna och sist margarinet.
Fördela smeten i formar som du ställer på en plåt.
Grädda i ugnen i ca 10 min. (Ett tips är att hålla koll i ugnen hela tiden så det inte blir för länge så den blir torr)



Nu ska vi käka chips, dricka pepsi och äta en muffins och samtidigt kika på film, ha en bra kväll.


Tantmiddag

Hallå,
jobbig dag i skolan. Ska fixa här hemma nu innan mammas gäster kommer och det blir Sofie som sover här ikväll och vi ska lägg ansiktsmask och prova ett par nya chips så det blir bilder och kommentarer om chipsen lite senare.
Igår bakade jag muffins, så jag tänkte dessutom lägga ut bilder och recept på de ikväll, när jag ändå har tid över.
Nu ska jag gå och dammsuga och skaka mattor, vi hörs

Svårt att sova

godmorgon,
det är fredag och jag har sovmorgon. Gick och l mig tidigt igår kväll eftersom jag var så trött och tänkte att jag skulle vara pigg ikväll, men icke sa nicke, jag vaknade klockan sju och kunde inte riktigt somna om så jag har halvsovit i 50 minuter nu tänkte jag att jag faktiskt kunde gå upp.
Jag vet fortfarande inte om vem som ska sova här i natt, men det kommer ni ju få reda på lite senare.
Nu ska jag gå och ta en dusch igen, ha det bra
Igår åkte fresten pappa till Australien för att hälsa på min ena syster som bor där just nu, han har lovat att köpa ett par havaianas eftersom de jag har gått sönder, vet inte vilken färg en, men vilken färg tycker du?



Tjing,

Rekord 2

Hejsan,
slog mitt rekord i jongelring idag igen, 21 fick jag!
Nu har jag kommit hem från att ha varit och handlat med mamma och har ätit kinamat till middag.
Ska snart ta ett bad och så sen måste jag hjälpa till här hemma eftersom mamma ska ha tantfest här hemma imorgon, jag hoppas Rebecca kan sova över så jag slipper det värsta.
Blev ingen fotboll dels eftersom det regnade och dels eftersom vi var trötta.
Mamma jobbar ju på barncancerfonden så då var det någon fotografering med de om några veckor till deras tidning skulle jag tro att det var, så jag tänkte ställa upp på det. Det ska bli väldigt roligt (:
Nu ska jag bada,

Parallellklasskompis

hej,
nu sitter jag och sofie här och väntar på att klockan ska gå lite snabbare så att vi kan gå i väg till skolan.
Det där med min parallellklasskompis var inget allvarligt har jag hört för han behövde inte ens sy. Jag tycker i och för sig fortfarande lika synd om honom.
Idag har vi syslöjd i skolan och då ska jag fortsätta med min jeanskjol. Sen på jympan ska jag slå mitt nya rekord i jonglering!
Efter skolan har jag inte planerat något, men klockan sju ikväll blir det fotboll igen.
Men nu ska vi gå!

Läskigt!

Glömde nästan berätta att en kille i min parallellklass hade tydligen råkat skära sig med en morakniv på handleden på träslöjden idag och det hade kommit massa blod och han hade svimmat och massor. Han fick såklart åka till sjukhuset så jag har inte träffat honom än, men jag hoppas det blir bra med honom!

Rekord

Hejsan,
har kommit hem nu.
Lång dag i skolan idag. Jag fick ont i huvudet i slutet på dagen för jag skrattade för mycket så jag tänkte ta en ipren snart.
Jag slog mitt rekord i att jonglera på jympan idag! 18 klarade jag! Slog både Anna och Oskar som har 15 respektive 13.
Efter skolan åkte jag ner på stan och hämtade en bok från bibblan och gick sedan till en fotspecialist som skulle fixa mitt nageltrång jag har skrivit om förut så det kommer nog bli bra inom några dagar tills dess måste jag har kompress nu igen.
Vi fick vårat nya schema idag, nu slutar vi 14.00 på fredagar istället för 15.30, men bara två sovmorgnar och senaste dagen är klockan 15.45.
Ikväll ska jag göra franska, eftersom vi har så mycket till imorgon. Vi hörs.

Utomlands

hola,
engelskan är klar och jag har börjat på franskan.
Apropå franska fick jag idag reda på att vi ska till alperna i Frankrike och åka skidor på sportlovet. Det ska bli kul, som tur var ska vi bo på ett svenskt hotell så jag slipper snacka franska :)
Sen nästa sommar ska vi till Grekland vid min födelsedag (26 juni), det längtar jag mest till. Så det blir mycket utomlands nu.
Jag har tagit paus och ätit en viktväktarglass som jag köpte häromdagen för 10 kr ett helt paket. Den smakade mango, men var ganska god. Bra köp för pengarna.
Jag ska försöka fixa att det blir stycken i inläggen, men det kan ta några dagar.
På fredag ska mamma ha "tjejmiddag" (tantmiddag om jag får säga det själv) så då måste jag vara hemma och hjälpa till lite, men ska försöka fixa en kompis som vill hålla mej sällskap och so

Dans

hej,
har dansat klart nu. jag var stel som tusan och det var sjukt varmt, så jag ska inte säga att det gick bra för då ljuger jag.
väntar nu på att mammsen och pappsen ska komma hem så vi ska äta middag sen ikväll ska jag göra engelska.
Men vi hörs,
suddig bild från valborg på mig och maja

Sluta tidigare

hej,
det är något fel med datorn skulle jag tro, för det funkar inte att göra stycken som ni ser kanske?
jag har kommit hem från en kort dag i skolan idag. Vi fick sluta tidigare p.g.a sjukdom. Jag slapp altså franskan med andra ord, men fick istället läxa.
Dansen börjar ju som sagt idag, men inte förän vid kvart över fyra så nu ska jag vila lite och kanske äta mellanmål om ett tag så jag orkar med dansen senare, för just nu känner jag mej rätt trött och är inte alls på att dansa konstigt nog.
Hörs ikväll

Kläder från Gränby C

godmorgon,
jag och anna hade skoj igår, sofie kom över efter ett tag också sen stack vi och spelade fotboll med maja också. Mycket spring igår, så mina vader har ont just nu.
Jag läste någonstans att det skulle vara basketmatch med uppsala-basket idag, men det lät inte så i tidningen när jag läste, så jag får väl se.
Idag börjar dansen, det ska bli roligt. Det var ju så länge sen sist.
Här kommer kläderna jag köpte på Gränby C:
svart tröja och blått linne.
De här jeansleggingsen ser lite roliga ut på bild,

Hörs senare

RSS 2.0